Kreeft gevangen (recept)

29 mei 2018 - Alderney, Kanaaleilanden, Verenigd Koninkrijk

Recept:
1 Kreeft vangen
Ruim kokend water, kreeft daarin ca. 5 minuten koken (voor kreeft van ca. 500 gram, per 100 gram extra een minuutje meer)
Kreeft in lengterichting doorsnijden, punt vh mes op de rug vlak onder de kop en dan doorsnijden naar de staart toe. Op zn rug leggen en kop ook halveren.
Vlees eruithalen en ontdoen van viezigheid. Vlees uit de scharen halen. Een waterpomptang bleek erg handig om de schaal te breken…

Slablaadjes
Dressing van theelepeltje citroensap, olijfolie, rasp van sinaasappelschil, basilicum

Bleekselderij in schijfjes, courgette in schijfjes, bakken in wat neutrale olijfolie
Rode druiven halveren, met snijvlak naar beneden meebakken. Nog wat basilicum erbij ( ik had alleen gedroogde)
Kreeft even meewarmen.

Groente op slablaadjes leggen en kreeft erbovenop.

Erbij gekookte aardappeltjes met knoflookmayonaise.
Glaasje (of een paar glaasjes…) chardonnay.

Heerlijk!!!

Recept gebaseerd op Otolenghi. Die gebruikt venkel ipv courgette en voegt gestampte anijszaadjes toe, maar die had ik niet dus heb in plaats daarvan courgette genomen.

Daarna de schalen gekookt in bouilon en er een soepje van gemaakt met ook weer bleekselderij, courgette, ui, tomatenblokjes, paprikapoeder wat cayennepeper.

Kreeft gevangen (recept)

Deze foto werd gemaakt op 29 mei 2018 in Alderney, Kanaaleilanden, Verenigd Koninkrijk.